Bel ons: 0187-491 755 Direct schade melden

Historie

Stuur deze pagina door

1 oktober 1969 is de heer J.P. de Wit gestart met een eenmanszaak in assurantiën. Al na een paar jaar ontstond de behoefte om, naast assurantiën, ook bankproducten aan te bieden. Hiervoor werd in 1972 een samenwerking aangegaan met NMS Bank (later RegioBank).

Vanwege haar vestigingsplaats Stellendam voelt het kantoor zich verwant met de visserij. Door goede contacten met verzekeraars ontwikkelt John P. de Wit een solide polis voor het verzekeren van vissersschepen. Het kantoor bouwt een landelijke reputatie op. Van Harlingen tot Breskens worden visserijverzekeringen bij De Wit ondergebracht.

Op 22 juli 1992 betrekt J.P. de Wit vanwege de aanhoudende groei een nieuw en groter kantoorpand.
Het kantoor groeit naar een middelgroot onafhankelijk assurantiekantoor met agentschappen van een groot aantal maatschappijen.

Per 11 november 2004 gaat de heer J.P. de Wit met pensioen. Het bedrijf wordt overgenomen door de heer J. van Velzen en de heer J.J. Juch. De heer van Velzen is sinds 1983 werkzaam binnen het kantoor als beheerder van MKB relaties. De heer J.J. Juch treedt in 1996 in dienst en is specialist op het gebied van de visserij.

In september 2012 kiest De Wit voor een nieuw gezicht met vertrouwde kwaliteit. De nieuwe huisstijl en website worden gelanceerd. In de nieuwe huisstijl staat een touw centraal. Het touw symboliseert de verwantschap met de visserij en ‘verzekering’. De kleuren blijven behouden, als verwijzing naar land en water en als erkenning en herkenning van de stijl die de afgelopen 10 jaar is gebruikt.

Op 4 november 2013 wordt de nieuwe huisvesting aan de Langeweg 63 in Stellendam in gebruik genomen. Het voormalige Rabobank pand is volledig aangepast aan de wensen en door de representatieve uitstraling wordt de professionaliteit nog verder onderstreept. Met de ruime opzet van het interieur is er veel aandacht  besteed aan de privacy van de bezoekers en is er een prettig werkklimaat ontstaan. Ook hebben de activiteiten van de RegioBank hierdoor een nieuwe impuls gekregen.