Bel ons: 0187-491 755 Direct schade melden

Hypotheekvormen

Stuur deze pagina door

Hieronder vindt u een overzicht van de verschillende hypotheekvormen. In een verblijvend gesprek vertellen we u graag meer over de mogelijkheden want voor nieuwe hypotheken zijn niet alle hypotheekvormen meer toegestaan.

De annuïteitenhypotheek

Bij een annuïteitenhypotheek heeft u gedurende de hele looptijd van de hypotheek dezelfde bruto maandlasten. In de beginperiode bestaat dit bedrag voornamelijk uit rente, de laatste jaren vooral uit de aflossing van uw hypotheek. Deze hypotheekvorm biedt u de zekerheid dat u aan het eind van de looptijd uw hypotheek volledig heeft afgelost.

De lineaire hypotheek

Bij de lineaire hypotheek lost u periodiek, meestal maandelijks, een vast bedrag van de hypotheeksom af. Door de aflossing wordt uw hypotheekschuld kleiner, waardoor u steeds minder rente betaalt.

Bij deze hypotheekvorm zijn de eerste jaren uw woonlasten relatief hoog. Naarmate u meer heeft afgelost, worden uw woonlasten lager.

Overlijdensrisicoverzekering

Een overlijdensrisicoverzekering is niet verplicht. Afhankelijk van de hoogte van de lening en de waarde van de woning kan een overlijdensverzekering wel verplicht gesteld worden. Met de spaarrekeninghypotheek kiest u zelf waar u uw overlijdensrisicoverzekering afsluit. U kunt ook een bestaande overlijdensrisicoverzekering aan deze hypotheek koppelen. Het verzekerde bedrag mag bovendien afwijken van het doelkapitaal.

Eigen huis spaarrekening

Door waardevermindering van de woningen en de daardoor dreigende restschuld bij verkoop adviseren wij tegenwoordig de eigen huis spaarrekening met een zeer aantrekkelijk rente.