Bel ons: 0187-491 755 Direct schade melden

Pleziervaartuig

Stuur deze pagina door

U vaart rustig genietend op het IJsselmeer wanneer u opeens wordt aangevaren. Uw motorboot loopt daardoor forse schade op. Of u begaat een stuurfout waardoor een opvarende van een ander schip gewond raakt. U laat uw zeilboot in de jachthaven achter. Een week later keert u terug en hij is verdwenen, gestolen. Met een goede pleziervaartuigenverzekering zijn bij zulke situaties de zaken in elk geval financieel waterdicht.

U heeft binnen de pleziervaartuigverzekering verschillende dekkingsvormen en –gebieden. De premie voor een buitenboordmotor wordt berekend over de nieuwwaarde.

 • W.A.-verzekering
  Dekking voor schade aan derden met een maximum van € 1.000.000,- per gebeurtenis.
 • W.A. + volledig-cascoverzekering
  Dekking voor schade aan derden met een maximum van € 1.000.000,- per gebeurtenis, aangevuld met een dekking tegen elk van buiten komend onheil, waaronder brand, (poging tot) diefstal, vermissing, aanvaringschade tevens is er dekking mogelijk tegen eigen gebrek.
 • Boottrailer
  De boottrailer kan volledig-casco (all risks) verzekerd worden.
 • Vaargebieden
  Er zijn vier vaargebieden:
  • Vaargebied uitsluitend Nederland:
   De binnenwateren van Nederland, met uitzondering van IJsselmeer, Markermeer, Waddenzee, Dollard, Eems en Westerschelde. Als u zich beperkt tot dit vaargebied, ontvangt een extra korting van 10%.
  • Eerste Vierkant:
   Dit gebied wordt begrensd door 05º WL-15º OL en 48º NB-60º NB. Ook de binnenwateren van Europa en de kust van de Europese landen in het Middellandse Zeegebied tot tien zeemijlen uit de kust vallen binnen dit vaargebied.
  • Tweede Vierkant:
   Als het Eerste Vierkant, maar dit vaargebied is ruimer. Dit gebied ligt tussen 15º WL-25º OL en 45º NB-63º NB.
  • Derde Vierkant:
   Dit is het meest uitgebreide vaargebied dat ligt tussen 15º WL-30º OL en 35º NB-63º NB. Ook is er dekking tijdens het vervoer over de weg tussen de tot het verzekerde vaargebied behorende landen.