Bel ons: 0187-491 755 Direct schade melden

Opstal

Stuur deze pagina door

Brand bij de buren! Uw eigen huis komt deels onder het roet te zitten en de verf van de kozijnen is zwaar beschadigd. De wind neemt in kracht toe: er is zware storm voorspeld. U ziet grote stukken dakbedekking langswaaien en u herkent deze van de schuur. U merkt pas dat het dak lekt als er grote bruine kringen in de plafonds verschijnen. In zulke gevallen biedt een goede woonhuisverzekering uitkomst.

Er zijn verschillende dekkingsmogelijkheden binnen deze verzekering. U kunt kiezen voor een eigen risico of deze waar mogelijk afkopen. De premie is afhankelijk van de regio, het verzekerde bedrag, de dekking en het eigen risico

We kijken graag samen met u naar de meest passende oplossing voor uw opstalverzekering en mogelijke pakketcombinaties.

Extra uitgebreide dekking

Dit is een dekking voor schade aan uw huis ontstaan door:
brand, brandblussing, blikseminslag, alsmede overspanning of inductie (beide tijdens onweer), ontploffing en luchtverkeer, storm en neerslag (waaronder hagel), inbraak (of een poging daartoe), diefstal en vandalisme, leidingbreuk als gevolg van vorst, aanrijding en aanvaring, olie, rook en roet uit verwarmingsketels, zengen, schroeien en smelten, (grond)water, water gestroomd uit aquarium of waterbed, rellen en opstootjes, omvallen van bomen, kranen en heistellingen, afgevallen of uitgevloeide lading. Er geldt geen eigen risico, behalve voor stormschade (is soms wel afkoopbaar).

Meest uitgebreide dekking

Geeft dekking als genoemd bij de extra uitgebreide dekking, aangevuld met een dekking voor schade als gevolg van alle van buiten komende onheilen, tenzij een voorval in de polisvoorwaarden uitdrukkelijk wordt uitgesloten.

Voor stormschade bedraagt het eigen risico vaak 2 promille van het verzekerde bedrag met een minimum van €225,- en een maximum van €450,-. Afkoop van het eigen risico bij stormschade is mogelijk.

Glas

 Glas, bestemd voor lichtdoorlating, kan worden meeverzekerd tegen een geringe premietoeslag.