Bel ons: 0187-491 755 Direct schade melden

Pensioenen

Stuur deze pagina door

Juist nu alle wetgeving rond oudedagsvoorzieningen in beweging is, willen uw werknemers de zekerheid van een goed pensioen. Bijvoorbeeld een pensioen op basis van beschikbare premie. Dat geeft u invloed op en overzicht over de kosten.

Kortom: een goede en moderne pensioenvoorziening voor u én uw personeel. Wij begeleiden u graag bij het inrichten van de pensioenregeling. Niet alleen u, maar ook uw personeel ontvangt hulp bij het maken van persoonlijke keuzes.

Als werkgever bepaalt u:

  • De jaarlijkse beschikbare premie voor het pensioen
  • De eventuele eigen bijdrage van uw werknemers aan de premie voor het pensioen
  • De hoogte van het te verzekeren nabestaanden- en wezenpensioen bij overlijden
  • voor de pensioendatum
  • Eventuele aanvullende dekkingsvormen zoals een arbeidsongeschiktheidsverzekering
  • en/of een Anwhiaatdekking

De basis van de pensioenregeling is de beschikbare premie.
De premie wordt gebruikt voor opbouw van het ouderdoms- en nabestaandenpensioen vanaf de pensioendatum en wordt uitgedrukt in een percentage van het bruto jaarsalaris minus een AOW franchise. U kunt uw medewerkers eventueel laten bijdragen aan de kosten. U weet dus altijd waar u aan toe bent en u komt niet voor onaangename financiële verrassingen te staan.

De risicopremie voor het overlijden voor de pensioendatum wordt per werknemer bepaald en is afhankelijk van het reële risico. U betaalt dus nooit teveel. De betaalde premies kunnen, als vanzelfsprekend, ten laste worden gebracht van uw verlies- en winstrekening. De fiscus betaalt aan deze pensioenregeling een flink stuk mee.