Bel ons: 0187-491 755 Direct schade melden

Vervoerderaansprakelijkheid

Stuur deze pagina door

De Wit biedt voor transportbedrijven een verzekering, die op maat kan worden samengesteld. Er kan een keuze worden gemaakt uit één of meer dekkingen. De dekking Vervoer dekt de aansprakelijkheid voor verlies van of beschadiging aan de lading die voor derden wordt vervoerd. Ook de schade in verband met het niet kunnen innen van rembours valt onder deze dekking. De standaarddekking kan worden uitgebreid met een dekking voor Papieren Vervoer, Physical Distribution en Trucking.

Papieren vervoer, Physical Distribution en Trucking

De dekking voor de Papieren Vervoerder (dat wil zeggen de vervoerder die niet over eigen vervoermiddelen beschikt, de vervoerder die het werk uitbesteedt en de expediteur) is een standaarddekking waarbij de maatschappij de schade direct in behandeling neemt en het recht op verhaal op de feitelijke vervoerder behoudt.

De dekking voor Physical Distribution is bestemd voor bedrijven die hun dienstverlening hebben uitgebreid met bijvoorbeeld opslag en daarmee gepaard gaande logistieke handelingen zoals ompakken, etiketteren en distributie.

Met de dekking voor Trucking kan de aansprakelijkheid van de vervoerder voor de aan- en afvoer van containers, al dan niet met trailer, worden verzekerd.

Met de Schadeverzekering voor Bestuurders van motorrijtuigen bent u standaard tot het verzekerde bedrag van de polis verzekerd tegen:

  • aansprakelijkheid conform de vervoersovereenkomst.
  • vervoerde lading die uw eigendom is.
  • eigendommen van chauffeurs tot maximaal € 1.000,- per gebeurtenis.
  • rembours tot maximaal € 2.500,- per gebeurtenis.
  • bergings- en of opruimingskosten tot maximaal € 5.000,- per gebeurtenis.